Belajar SEO

Apakah yang anda faham dengan SEO ?

Pernahkan anda tahu bagaimanakah cara search engine ( enjin pencari ) menentukan laman web yang sesuai untuk di paparkan di laman teratas ?

Untuk pengetahuan anda SEO ini adalah satu teknik dan cara yang mana google akan membaca segala isi kandungan artikel anda, dengan syarat laman web anda itu mempunyai kata-kata kunci yang telah anda setkan untuk menarik minat enjin pencari ini terhadap laman web anda. 

Apa akan terjadi sekiranya laman web anda tiada kata kunci ?

Untuk pengetahuan anda, secara kritikalnya laman anda tidak akan tertangkap oleh enjin pencari ini, ibaratnya anda membina rumah yang tiada alamat dan penunjuk arah. Maka sia-sia lah artikel anda tiada pembaca dan yang paling mengecewakan ialah laman web anda tiada pengunjung. 

Secara faktanya laman web yang berjaya di cari enjin pencari ini ada potensi di letakkan di halaman hadapan google. Tidak anda mahu laman anda berada dalam top 10 first page ? 

Saya sarankan anda belajar teknik SEO ini. Anda boleh sahaja membuat sedikit kajian tentang belajar seo ini, tetapi alangkah baiknya sekiranya anda mempunyai seseorang yang mahir dalam hal yang berkaitan SEO. Saya ada membuat tutorial berkenaan dengan belajar SEO dan sekiranya anda berminat lebih lagi tentang SEO terutama di manakah tempat-tempat yang sepatutnya ada SEO ini ada hubungi saya

Free Belajar SEO

"...SEO adalah teknik yang mampu membuat search engine tertarik dengan setiap artikel asalkan tahu dimana dan apa kata kunci yang ingin di letakkan..."

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *